Projectoproep 2021: deadline 30 september

Sinds 2008 nodigt Infopunt Publieke Ruimte lokale en bovenlokale overheden, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding. Vanaf dit jaar wordt de oproep opgesplitst in twee categorieën: ‘projecten met stedelijk karakter’ en ‘projecten met landelijk karakter’. Van woonstraat tot tijdelijke ruimte, van stationsomgeving tot stadspark, van bedrijventerrein tot recreatiedomein: alle recente realisaties kunnen meedingen naar de Prijs Publieke Ruimte 2021. De belangrijkste voorwaarden zijn enerzijds de situering in België en anderzijds de projectrealisatie na 1 januari 2016. De projectoproep Publieke Ruimte 2021 wordt afgesloten op 30 september 2020.

Bent u als gemeentebestuur, opdrachtgever, ontwerper of aannemer betrokken bij de totstandkoming van een project in de openbare ruimte? Stel uw realisatie kandidaat voor opname in het praktijkboek Publieke Ruimte 2021 en maak kans op de gelijknamige onderscheiding. Projecten kunnen worden voorgedragen voor opname in het praktijkboek Publieke Ruimte door inzending van een kandidaatdossier. De projectoproep wordt afgesloten op 30 september 2020. De prijs Publieke Ruimte wordt uitgereikt op 16 maart 2021 tijdens het Congres Publieke Ruimte in Gent.  

Klik hier voor alle informatie over de projectoproep Publieke Ruimte 2021 >

Afbeelding: Antwerps Schepen Annick De Ridder, juryvoorzitter Jan Vilain en gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg.