Praktijkboek Publieke Ruimte

Het Praktijkboek Publieke Ruimte is het inspiratieboek voor openbare ruimte in Vlaanderen en Brussel sinds 2008. In het boek komen een 40-tal gerealiseerde projecten, door een vakjury geselecteerd, uitvoerig aan bod in woord en beeld. Het boek toont een unieke blik achter kwalitatieve (her)inrichtingsprojecten. Met het boek wil Infopunt Publieke Ruimte zorgen voor kennisverspreiding in Vlaanderen en Brussel en opdrachtgevers inspireren. Alle projecten die verschenen zijn in het boek, zijn op de Databank Publieke Ruimte terug te vinden met extra achtergrondinformatie en afbeeldingen.

De genomineerden en de winnaar van de Prijs Publieke Ruimte worden uit de projecten geselecteerd. De uitreiking van de Prijs Publieke Ruimte vindt traditioneel tijdens het Congres Publieke Ruimte plaats. Alle leden van Infopunt Publieke Ruimte ontvangen een exemplaar van het boek per post, alsook de ingeschreven deelnemers van het congres.

                                                                              

Wat maakt het Praktijkboek Publieke Ruimte uniek?

  • Sinds 2008 hét inspiratieboek voor openbare ruimte in Vlaanderen en Brussel.
  • Kwalitatieve publicatie in vierkleurendruk
  • Jaarlijkse uitgave gelijktijdig aan het Congres Publieke Ruimte en per post naar een brede doelgroep verspreid
  • Oplage van 2000 exemplaren
  • +/- 40 gerealiseerde projecten door een vakjury geselecteerd, inclusief de genomineerden voor de Prijs Publieke Ruimte
  • Koppeling met de Databank Publieke Ruimte