Praktijkboek Publieke Ruimte

Het inspiratieboek voor openbare ruimte

Dit jaar verschijnt de veertiende editie van het intussen gerenommeerde praktijkboek Publieke Ruimte. Dit jaarlijkse naslagwerk is een collector’s item voor iedereen die bezig is met openbare ruimte. 

Het praktijkboek Publieke Ruimte staat boordevol inspirerende projecten uit heel Vlaanderen en Brussel. Onder deze projecten vindt u ook de laureaten van de Prijs Publieke Ruimte terug. Het veertiende boek in deze reeks is een interactieve publicatie: elk artikel bevat een link naar de online Databank Publieke Ruimte voor meer achtergrondinformatie en extra afbeeldingen. Het praktijkboek is een niet te missen publicatie voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op vlak van openbare ruimte! 

Alle leden van Infopunt Publieke Ruimte ontvangen een exemplaar van het boek per post alsook de deelnemers aan het Congres Publieke Ruimte.

Databank Publieke Ruimte

Omdat de beschikbare pagina’s per project beperkt in het Praktijkboek Publieke Ruimte zijn, kunt u voor meer informatie en extra afbeeldingen terecht op de Databank Publieke Ruimte (databank.publiekeruimte.info). De website bevat een onschatbare bron van informatie over publiekeruimteprojecten in Vlaanderen en Brussel. Via diverse zoekfuncties (locatie, type project, trefwoorden) snuistert u door de meer dan driehonderd dossiers in de databank. De Databank Publieke Ruimte bevat alle projecten die sinds 2008 in de praktijkboeken werden gepubliceerd.

> Bezoek de Databank Publieke Ruimte