FRISSE TOUR, 6 oktober, Gent 

Op de fiets met Fris in het Landschap 

© Bart Cobbaert

Landschapsarchitecten Els Huigens en Jean-François Van den Abeele bergen de plannen definitief op en na 20 jaar houdt hun ontwerpbureau Fris in het Landschap op te bestaan. De naam Fris in het Landschap blijft echter nog voortleven in talloze projecten over heel Vlaanderen. Het duo drukte zijn stempel op de Vlaamse landschapsarchitectuur met vernieuwende en voorbeeldstellende realisaties op vlak van participatie, speelnatuur, klimaatgericht ontwerpen, rewilding en stadslandbouw. De “Wilde en rebelse” Tour op 6 oktober biedt u de unieke gelegenheid om onder begeleiding van Els,  Jean-François en ex collega’s van Fris op de fiets een aantal Frisse en andere projecten in en rond Gent te bezoeken. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Prettige Wildernis, de Voorhaven, het Bloemekespark, De Krekel en andere inspirerende plekken. 

Snel inschrijven is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt!  

Programma

9u15 Verzamelen station Gent Sint-Pieters 
9u30Ophalen fietsen en vertrek
Traject voormiddag:
Natuurpark Overmeers (onder voorbehoud van weersomstandigheden) – Park Halfweg (ecologisch beheer, speelnatuur) – Boerse Poort (stadslandbouw) – Malpertuus (sociale woningbouw, ecologisch beheer, waterinfiltratie) – Bloemekenspark (speelnatuur, water) – Voorhaven (erfgoed, buurtgroen, woonontwikkeling) 
13u00Lunch in de Voorhaven (lunchpakket inbegrepen)
Traject namiddag:
Kapitein Zeppospark (erfgoed, recreatie, waterbeleving) – Bijgaardepark (speelnatuur, biodiversiteit, erfgoed) – De Krekel (herinrichting schoolspeelplaats) – De Wasserij (stadsvernieuwing, buurtplek, erfgoed)  – De Prettige Wildernis / Sint-Baafskouterpark (speelnatuur, participatie, biodiversiteit) – Scheldefietspad (waterbeleving) – Reigerspark (buurtplek, participatie, burgerbudget)  
17u00Inleveren fietsen Gent Sint-Pieters  

Praktische info

  • Inbegrepen: fietshuur, huurwaarborg, gegidste fietstocht, lunch, verfrissing onderweg, notablok en pen
  • Zelf voorzien: fluohesje (verplicht), fietshelm, kleding in functie van de weersvoorspelling, flesje water 
  • De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. 
  • Maximaal 25 deelnemers. Bij veel belangstelling wordt de groep opgesplitst in twee groepen van maximaal 25 deelnemers.  

Deelnamekost

125 euro per persoon (incl. btw).
Wie met de eigen fiets komt, krijgt 20 euro korting op de deelnamekosten.