WALK21 Portugal – Everybody Walks !

De 24e Internationale Walk21 Conferentie over Wandelen en Leefbare Gemeenschappen wordt georganiseerd door het Instituut voor Mobiliteit en Transport namens de Regering van de Portugese Republiek in samenwerking met de Stad Lissabon, Iscte, en Walk21.

Samen met experts uit heel Europa en de rest van de wereld zal dit evenement, dat alleen persoonlijk kan worden bijgewoond, inzichten en expertise delen over hoe wandelbeleid en -programma’s ontwikkeld en ge├»mplementeerd kunnen worden die zorgen voor wandelbare gemeenschappen en veiligere straten, bredere gemeenschapsparticipatie en de waarde van wandelen vergroten. Politici, ontwerpers, beleidsmakers, campagnevoerders, academici en planners worden opgeroepen om hun ervaring te delen en deel te nemen aan de discussies en activiteiten tijdens Walk21 Portugal.

Het thema dit jaar is Everybody walks! en het hangt nauw samen met #iedereenvoetganger, de campagne van Voetgangersbeweging, waar Infopunt Publieke Ruimte deelwerking van is. Walk21 gaat door in oktober, de maand van de Voetganger, die gelanceerd werd op het Congres Publieke Ruimte. Onze organisatie zal met een Belgische delegatie afreizen naar Walk21. We verzorgen er ook enkele presentaties rond de projecten die we hier organiseren.